Cum să dormi ca să scapi de dureri de spate

Suferi de dureri de spate încă de la prima oră şi încă nu ştii de ce? Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apar dureri de spate este poziţia de dormit. Dacă vrei să dormi într-o poziţie corectă, iată ce ai de făcut:

Când dormi pe spate:

spate

Foloseşte o pernă sub cap şi o a doua pernă sub genunchi, ca în imagine. Te mai poţi eventual ajuta şi de un prosop rulat, pe care să îl ţii imediat sub mijloc.
Coloana se va alinia corect, şi nu vei mai suferi la trezire: toată şmecheria este să te joci cu poziţia şi mărimea pernelor astfel încât să te trezeşti fără dureri de spate.

 

Când dormi într-o parte:

lateral

După cum spuneam într-un articol anterior, problema majoră este rotirea coloanei datorită lipsei de susţinere a piciorului de deasupra. Prin urmare, ce e de făcut este evident: foloseşti o pernă pentru a-ţi susţine capul, şi… încă una pentru a susţine piciorul de deasupra! Preîntâmpini astfel torsiunea şi tensiunea pe coloană şi implicit scapi de dureri de spate.

 

Când dormi pe burtă:

Din motivele deja menţionate în articolul anterior, în general nu se recomandă dormitul pe burtă; cu atât mai mult este contraindicat dacă suferi de dureri de spate.

burta

Totuşi, dacă din motivele tot acolo menţionate trebuie să dormi pe burtă (sau nu poţi altfel), asigură-te că ai o pernă sub burtă şi zona pelvină: reduci stresul asupra coloanei lombare. Şi preferabil este să renunţi la perna de sub cap, deoarece ar suprasolicita coloana cervicală.

 

Poţi încerca şi experimenta cu diferite perne, dar ţine cont că probabil cel mai mult te va ajuta o pernă de latex: este suficient de rezistentă, şi totuşi poate respecta conturul şi anatomia corpului tău – motiv pentru care contopeşte confortul la dormit cu funcţia de susţinere de care ai atâta nevoie.

Ia în considerare şi trecerea la o saltea nouă, tot bazată pe latex: e soluţia ideală pentru cei care suferă de dureri de spate deoarece respectă anatomia corpului şi asigură o bună aliniere a coloanei şi o susţinere optimă pentru întregul organism.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

24 comentarii despre “Cum să dormi ca să scapi de dureri de spate

Comentează articolul: