Cină lejeră: păstrăv cu legume şi salată de spanac

Durează un pic, şi cu siguranţă nu este o idee de cină romantică – deoarece abundă în arome puternice: peşte, usturoi. Dar cu siguranţă este o cină lejeră, sănătoasă, hrănitoare, pe care o recomand oricând.

Păstrăvul:

Se călesc în o lingură de ulei şi o jumătate de cană de apă: două cepe (julienne), un morcov mic (răzătoare fină / cubuleţe), un ardei gras/kapia/gogoşar (cubuleţe), un ardei iute (dacă vrei picanterii), câteva roşii. Condimentezi cu sare, piper, boia (dulce sau iute), oregano/maghiran.

Între timp, frigi peştele un pic la grătar (folosesc pentru grătar o tigaie teflonată, din cele speciale pentru clătite, cică: presar sare grunjoasă şi apoi pun când e încinsă ce am de făcut la grătar, fără pic de ulei).

Peste legumele deja călite adaugi acum peştele (gătit) şi îl laşi un minut în sos, pe foc, să împrumute aromele de la sosul de legume.Nu uita să arunci si nişte sos de soia, după gust: e „de acolo” din tablou! Iar peştele, cum ştii, e recomandat pentru o cină lejeră!

Păstrăv gătit cu legume şi salată de spanac

Păstrăv gătit cu legume şi salată de spanac

Garnitura:

Iei o casoletă (500g sau chiar 1kg) de baby spinach (frunze de spanac cât mai crud); iei un wok antiaderent, dai o linguriţă de ulei de măsline, adaugi sare, câteva seminţe de susan, câteva seminţe de chimen, ceva piper, ceva ardei iute, eventual câteva nuci, nuci braziliene, caju, migdale, arahide, alune (mărunţite), câteva fire de praz/ceapă verde tăiate rondele, dacă vrei culoare – nişte făşii (felii subţiri) de ardei kapia şi/sau roşii. Când explodează aromele în wok, adaugi spanacul (atenţie, va scade drastic la călit, fii cu ochii pe el); cât încă este verde strălucitor (vezi foto) ridică de pe foc şi împarte în bol pentru garnitură. Şi deja ai o cină lejeră aproape conturată!

Sosul de usturoi:

Este o bombă calorică, deoarece presupune o căpăţână de usturoi, câteva linguri de ulei de măsline, şi câteva linguriţe de zeamă de lămâie/limetă sau oţet.

Zdrobeşti căţeii de usturoi curăţaţi cu sare, apoi freci bine cu linguriţă (sau, cine are, în mojar cu pistilul) şi adaugi puţin câte puţin ulei, ca la maioneză. La final adaugi limeta/lămâia/oţetul, după gust.

Păstrăv gătit cu legume şi salată de spanac, sos de usturoi. Poftă mare!

Păstrăv gătit cu legume şi salată de spanac, sos de usturoi. Poftă mare!

 

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

3 comentarii despre “Cină lejeră: păstrăv cu legume şi salată de spanac

Comentează articolul: