Beneficiile sportului

Auzim destul de des că „mişcarea face bine”, dar care sunt beneficiile sportului? Ia hai să le trecem împreună în revistă:

Controlul greutăţii

Dacă ţi-aminteşti, în calcularea cheltuielilor (arderilor) organismului intervine activitatea fizică. Prin urmare, dacă faci sport, controlezi mai bine greutatea! Şi nu trebuie să faci prea mult efort: poţi găsi exerciţii pe care le faci singur(ă) acasă, cu greutatea propriului corp, poţi găsi modalităţi originale de a ieşi pentru mişcare,  poţi merge la sală, poţi folosi aplicaţii pentru telefonul deştept care să te ajute să faci mişcare acasă.

slabire cuplu

 

Controlezi anumite boli

Bolile de inimă (hipertensiunea) sunt mai uşor de controlat şi tratat; exerciţiul fizic ajută la prevenirea hipertensiunii. Activitatea fizică scade trigliceridele şi grăsimile „rele”, şi ajută la creşterea colesterolului „bun”.  Sportul are efecte favorabile inclusiv în prevenirea accidentelor vasculare, a sindromului metabolic, a diabetului zaharat, a depresiei, a anumitor forme de cancer, a artritei şi a tulburărilor de echilibru.

 

Te simţi bine!

Da, ai citit bine. Unul din beneficiile sportului este acela că te simţi bine. Pentru că activitatea fizică stimulează acele substanţe din creierul tău care te fac să te simţi mai bine, mai relaxat(ă), mai fericit(ă). Dincolo de chimia creierului, făcând sport vei arăta mai bine – deci te vei simţi mai bine în pielea ta.

razvan

 

Ai energie:

Pentru că activitatea fizică duce la creşterea tonusului muscular şi a anduranţei; aparatul cardiovascular va lucra mai eficient, şi îţi va asigura mai multă energie pentru activităţile zilnice.

 

Dormi mai bine:

Dacă încerci din greu să adormi, sportul te va ajuta să adormi mai repede şi să dormi mai profund.

Nu uita însă: nu face sport prea aproape de culcare, altfel vei fii prea agitat(ă) şi nu vei putea adormi.

 

Îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală:

Pentru că, făcând sport, arăţi mai bine şi ai mai multă încredere în tine – şi asta e sexy.

Exerciţiul, însă, înseamnă stimularea şi antrenarea circulaţiei – ceea ce poate însemna o stare de excitaţie mai intensă, precum şi ameliorarea unei eventuale disfuncţii erectile / îmbunătăţirea erecţiei.

Elbow Points (Carl Warner)

Elbow Points (Carl Warner)

 

E distractiv!

Poate cel mai important dintre beneficiile sportului este acela că permite petrecerea unui timp de calitate cu cei apropiaţi: copii, părinţi, fraţi, prieteni, partener(ă). Mai mult, poţi face sport afară, în soare (fapt care ajută sinteza de vitamină D). Fă ce îţi place, pentru a face cât mai mult timp mişcare, şi cât mai multă mişcare!

Ţinteşte, cumulat, un minimum de cel puţin 30 de minute pe zi!

Estimarea consumului de calorii pentru 30min de activitate fizică

Estimarea consumului de calorii pentru 30min de activitate fizică

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

4 comentarii despre “Beneficiile sportului

Comentează articolul: