„Sănătate, ca la carte”: Dependențe, de la A la Z

Duminică, 26 aprilie 2015, emisiunea săptămânală „Sănătate, ca la carte” a debutat cu o ediție despre dependențe.

Alături de invitata mea specială (și în egală măsură buna mea prietenă) Ligia Moise, psiholog clinician, am discutat despre cauzele și mecanismele prin care apar principalele dependențe, ce anume le întreține și cum putem acționa asupra cauzelor pentru a ne descotorosi de adicții.

Despre dependențe, cu Ligia Moise

Despre dependențe, cu Ligia Moise

Ce anume predispune la dependențe?

Dezbatem dependența de substanțe, indiferent dacă ne referim la droguri, la  nicotină (tutun/fumat), la alcool, sau chiar la alimente (da, alimentele pot crea un anumit grad de dependență, în special carbohidrații).

Atingem în discuţie dependența de senzații tari, de adrenalină, concretizată fie în pasiunea pentru sporturi extreme, fie în dependența de jocuri de noroc (păcănele, pariuri, etc).

Discutăm şi despre dependența emoționale, dependența de sex, dependențe de parteneri/părinți/relații.

Readucem în discuție dependența de mediul virtual, de internet / computere / jocuri online / rețele de socializare / viața virtuală.

Urmărește înregistrarea emisiunii online:

Urmărește emisiunea „Sănătate ca la carte” pe 6tv (disponibil inclusiv online) în fiecare duminică, de la ora 14:30. „Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

4 comentarii despre “„Sănătate, ca la carte”: Dependențe, de la A la Z

Comentează articolul: