Cardul de asigurat: necesitate, sau moft?

Vasile Barbu - cardEmisiunea „Sănătate ca la carte” de duminică, 10 mai 2015, a avut ca invitat pe dl. Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților din România, alături de care am discutat despre cardul de asigurat de sănătate. Este cardul o necesitate sau un moft?

Urmărește emisiunea:

 

Tot despre cardul de asigurat de sănătate am mai scris și:

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

5 comentarii despre “Cardul de asigurat: necesitate, sau moft?

 • Cardul nu este o necesitate. ESTE o STRICTA necesitate. Sunt printre cei care frecventeaza medicul de familie de peste 10 ani si stiu care au fost dificultatile obtinerii unei retete compensate. Cardul va pune ordine , pe langa masurile anterioare, in sistemul sanitar. Cei care spun altcumva sunt ori rau intentionati/interesati ori PROSTI!

  • Vă contrazic.
   Ideea este bună, dar punerea în aplicare este deficitara.

   În prezent, în loc sa ajute, îngreunează actul medical. Iar pacientul are de suferit. În cel mai fericit caz, pierde doar timp…

   Iar frauda în sistemul medical nu este la nivelul la care se utilizează cardul. Nu este în cabinetul medicului de familie, și nici la nivelul medicului din spital.

 • Nu vreau sa va contrazic. Eu am scris d.p.d.v al unui pacient. In ultimii ani CNAS a facut pasi importanti – intr-o forma sau alta- in sprijinul pacientilor. Dar si unele limitari; chiar daca nu-mi convin totusi le inteleg. In urma cu ani stateam la coada f multe ore pana intram la medicul de familie; acum s-a facut ordine si nu stau mai mult de 1/2 h. Intr-un sistem informational de o asemenea amploare este firesc sa apara blocaje. Se blocheaza, in unele imprejurari (cutremure, etc.) chiar si centralele telefonice; sau site-uri.

Comentează articolul: