Cum faci un piure de morcov hrănitor?

piure_morcov_1

Încep suita de reţete cu ce am reuşit să „tricotez” ca să pot mânca după ce am sacrificat prima dintre măselele de minte cu un piure de morcov.

Simplu, bogat în retinoizi (vitamina A-retinol) şi nu numai – datorită ingredientelor secrete folosite…hrănitor! 🙂

Citeşte reţeta, dacă vrei să afli cum poţi face un piure de morcov mai hrănitor!

Am folosit pentru gătit:

  • 500g morcov (5 x 35 calorii, vezi info nutriţional)
  • 1 avocado
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva linguri de bulion
  • o lingură de unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • piper, boia iute (dacă preferi picanteriile culinare)

piure_morcov_3Am fiert bine morcovii, i-am scurs (apa am păstrat-o, o parte am băut-o, o parte am folosit-o pentru piure).

În robot am pus nişte bulion de casă, câţiva căţei de usturoi (eu unul ador usturoiul), precum si un fruct întreg de avocado.

După ce am transformat toate astea într-o pastă, am adăugat morcovii scurşi, fierbinţi încă; după ce am omogenizat un pic, am adăugat unt şi ulei de măsline, precum şi apă (până când amestecul ajunge la consistenţa dorită). Cantitatea rezultată este suficientă pentru două porţii decente.

Conţinutul de carbohidraţi (din morcov) dublat de grăsimile sănătoase din unt, uleiul de măsline şi avocado au transformat această variantă de piure de morcov într-un fel de mâncare semisolid, săţios, adecvat situaţiei „de criză” în care mă aflam.

Şi, îţi jur: dacă nu aş fi mâncat acest piure de morcov „de nevoie”, mi-ar fi şi plăcut: gustul nu e rău de loc, fiind dulceag, cremos, fin, uşor picant (de la usturoi, piper şi boia iute). :-b

piure_morcov_4

Piure de morcov cu avocado şi condimente: poftă mare!

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

2 comentarii despre “Cum faci un piure de morcov hrănitor?

  • Fac pariu ca este delicos. Si de altfel, cred ca reteta poate devenii supa crema foarte usor.

    • Desigur! Completezi cu niscai lapte sau smantana… sau zeama in care au fost fierti morcovii…

      Eu unul insa nu sunt fanul supelor / ciorbelor etc. 🙂
      Chestie de gust.
      Singura exceptie, gazpacho 😎

Comentează articolul: