Medicina de familie – ce este și ce ar trebui să fie?

Pentru că zilele trecute discutam cu un mai tânăr coleg despre medicina de familie, percepută atât de nedrept ca o cenușăreasă a medicinei – medicul de familie fiind confundat de multe ori cu o secretară fără pregătire medicală, fără competențe și fără specialitate (confuzie făcută adeseori nu numai de omul suferind sau sănătos, ci și de unii colegi medici), am considerat în ediția din 4 octombrie a emisiunii „Sănătate ca la carte” că este momentul să dezbat, alături de Dr. Simona Șopov, medic primar de medicina de familie, rolul acestei specialități (DA, este o specialitate de sine stătătoare!).

SCLC simona sopov 1

Despre medicina de familie, cu dr. Simona Șopov

Află de ce nu este normal să intri în cabinetul medicului de familie ca să pretinzi un document medical (rețetă, concediu, trimitere)!

Află care sunt obligațiile și frustrările și limitările impuse de sistem medicului de familie!

Urmărește o emisiune din care să afli, de fapt, ce ar trebui să însemne medicina de familie când este practicată de un profesionist care își iubește meseria:

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

3 comentarii despre “Medicina de familie – ce este și ce ar trebui să fie?

Comentează articolul: