Beneficiile dansului pentru sănătatea ta

Ediţia din 8 noiembrie 2015 a emisiunii „Sănătate ca la carte” îl aduce ca invitat în studio pe George Agache, dansator şi instructor de dans, alături de care discutăm despre dans şi mai ales beneficiile dansului pentru sănătatea ta.

Beneficiile dansului - emisiune cu George Agache

Despre beneficiile dansului, cu George Agache

Care sunt, pe scurt, beneficiile dansului?

  • Îmbunătățirea flexibilității corporale şi creşterea forței; antrenarea rezistentei fizice.
  • Inducerea unei stări pozitive de dispoziție, legarea de relații armonioase cu cei din jur, creșterea stimei de sine și dezvoltarea unei percepții pozitive asupra vieți; stimularea funcțiilor cognitive / memoriei, prevenirea dementei;
  • Combaterea stresului şi creșterea nivelului de energie (stimularea circulației sanguine, dezvoltarea musculaturii, îmbunătățirea imaginii de sine și a stării de spirit etc).
  • Prevenirea depresiei (pacienții care au participat la un curs de dans în grup au manifestat cele mai puține simptome ale depresiei și cel mai ridicat grad de vitalitate); prevenirea și ameliorarea unor suferințe psihiatrice
  • Prevenirea bolilor cardiace ( îmbunătăţirea respirației, ritmului cardiac și a calităţii vieții cu ajutorul cursurilor regulate de dans). Dansul pare mai eficient în prevenirea bolilor de inima, decât mersul pe bicicleta sau folosirea aparatelor cardio din sălile de fitness.
  • Facilitarea pierderii în greutate (30 de minute de dans în ritm moderat pe zi poate facilita pierderea a pana la 0,5 kg săptămînal!).
  • Îmbunătățirea echilibrului corporal, păstrarea unei posturi corporale corecte și un mai bun control asupra corpului (persoanele vârstnice pot preveni cu brio accidentele provocate de dezechilibrele corporale cu ajutorul dansului).

Despre toate acestea şi multe altele, în emisiunea dedicată dansului, cu George Agache:

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

5 comentarii despre “Beneficiile dansului pentru sănătatea ta

Comentează articolul: