Cum educi copilul? Reguli de aur pentru o dezvoltare armonioasă

Există reguli de aur în creşterea copilului? Unii zic că da.

Violeta Rotarescu

Violeta Rotărescu, psiholog

 • Cunoaște-ţi copilul, înainte de orice! Tu ştii ce e cel mai bine pentru el; fiecare copil e unic si creste in ritmul propriu.
 • Întocmeşte-i reguli simple şi clare, pe înțelesul lui. Folosește cu moderație și recompensele, și pedepsele: copilul trebuie să înţeleagă înainte de toate ce aștepți de la el, şi de ce! Odată stabilite regulile, fii coerent/a și nu face excepții de la regulile stabilite. Lasă-l să te ajute să alegi consecințele comportamentului său!
 • Dacă îl copleșești de reproșuri în fiecare zi, se va obișnui sa îți atragă atenția numai prin năzbâtii. Evită reproşurile, aşadar! Nu ii spune ca este un copil rău: în timp, va ajunge sa creadă asta.
 • Ignoră detaliile insignifiante, precum tânguirile și plânsetele slabe. Nu tipa la copil: vorbește-i cu respect și va fi mult mai cooperant.
 • Ascultă copilul şi repetă întotdeauna ce ai înțeles tu din ce ţi-a spus.

Vrei mai multe detalii? Urmăreşte emisiunea „Sănătate ca la carte” difuzată pe 14 februarie 2016, care are ca invitat pe Violeta Rotărescu, psiholog.

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Un comentariu despre “Cum educi copilul? Reguli de aur pentru o dezvoltare armonioasă

 • Olguta

  on

  Nu stiu daca sunt reguli de aur sau de fapt un simplu comportament normal. Pana la urma si copilul este o persoana umana ca si tine, chair daca un pic mai mica. Eu asa ma comport cu baietelul meu si la fel il invat sa se poarte cu toata lumea, indiferent de varsta, sex, pregatire sau meserie: asa cum ii place lui sa se poarte sau sa-i vorbeasca cei din jurul lui.

  Edit: Conform termenilor și condițiilor mele, am îndepărtat elementele publicitare din mesaj. Razvan.

Comentează articolul: