Boala artrozică: cum să-ți păstrezi sănătatea articulațiilor?

Ce este boala artrozică şi cât de frecventă este ea?

De ce apare? Care sunt factorii favorizanți? Sunt implicate în apariţia ei traumatismele, practicarea unor sporturi, bolile (inflamatorii, metabolice, endocrine, neurologice, infecţioase) sau nu? Este influenţată de genetică? Contează vârsta, sexul, greutatea, densitatea osoasă (osteoporoza)?

Razvan Ionescu 3

Dialog cu dr. Răzvan Ionescu, medic primar medicină internă / reumatologie

Cum se manifestă, ce semne şi simptome are? Cât de important este să faci un RMN pentru a pune un diagnostic corect? Când şi unde poţi recurge la ecografia articulară?

Ce tratament se indică şi în ce scop? De ce este important tratamentul antiinflamator pentru limitarea evoluţiei bolii degenerative articulare? Cum faci terapia fizică a articulaţiei bolnave? Funcționează suplimentele recomandate uneori pentru refacerea cartilajului articular? Este importantă dieta?

Se poate preveni boala artrozică? CUM?

Despre toate acestea am discutat la „Sănătate ca la carte” cu dr. Răzvan Ionescu, medic primar de medicină internă şi reumatologie, pe care îl poţi găsi în secţia „Medicală III” a Spitalului Clinic Colentina. Urmăreşte emisiunea (difuzată în premieră pe 27 februarie 2016) şi află răspunsurile la întrebări:

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Citeşte mai multe despre subiect:

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

2 comentarii despre “Boala artrozică: cum să-ți păstrezi sănătatea articulațiilor?

Comentează articolul: