Imunogenicitatea: cum influenţează medicii sistemul imun?

Imunitatea este un mecanism de apărare al organismului care îi conferă protecție împotriva îmbolnăvirii. Acționează ca o barieră în calea „agentului patogen” (adicătelea, orice bacterie, virus, parazit sau toxină care ar putea provoca o boală) astfel încât organismul nu va face boala respectivă.

Sistemul imunitar este reprezentat de totalitatea mecanismelor de apărare împotriva „agentului” inamic, adicătelea o mică „armată”, pe care medicii o pot influenţa, fie în sensul stimulării, fie în sensul „amorţirii”.

Prin imunogenicitate, medicii înţeleg proprietatea unui „agent inamic” de a declanşa răspunsul sistemului imun şi activarea mecanismelor de apărare ale organismului.

Dacă ţi se pare interesant ce am povestit până acum, urmăreşte ediţia din 13 martie a emisiunii „Sănătate ca la carte” , în care explic, alături de dr. Rodica Olteanu, cum şi de ce medicii aleg uneori să influenţeze sistemul imun prin medicamente şi/sau vaccinuri.

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Comentează articolul: