Totul despre menopauză: secrete pentru o tranziţie uşoară

Timpul trece, doamnelor, peste oricine! Trupul îmbătrâneşte aşa cum îl ajutăm să îmbătrânească: roadele obiceiurilor semănate astăzi vor fi culese înzecit la vârsta menopauzei – o perioadă din viaţa oricărei doamne care este şi tema emisiunii „Sănătate ca la carte” din data de 6 martie 2016. Invitata ediţiei: dr. Elena Voiculescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Elena Voiculescu 1r➡ Ce este menopauza? Când şi de ce apare?
➡ Există diferenţe între menopauza instalată ca urmare a vârstei şi menopauza datorată intervenţiilor chirurgicale?
➡ Este sau nu util tratamentul de substituţie hormonală? Ce beneficii are, şi ce riscuri există?
➡ Prin ce modificări trece organismul la menopauză – şi cum ne putem opune trecerii timpului? Cum scapi de tulburările neurovegetative (bufeuri, nervozitate, insomnii) servite „la pachet” cu menopauza?
➡ Cu ce boli se asociază menopauza: infarctele, accidentele vasculare (comoţiile cerebrale), osteoporoza, hipertensiunea. Care sunt controalele ginecologice preventive?
➡ Cum şi de ce este menopauza o piatră de hotar în viaţa de cuplu? Este începutul menopauzei sfârşitul vieţii sexuale pentru o femeie? Cum se modifică viaţa intimă a unei doamne la menopauză?

Află de ce este importantă comunicarea – şi prin comunicare, ne referim atât la comunicarea cu partenerul (pentru a putea armoniza viaţa de cuplu), cât şi la comunicarea cu medicul de familie (pentru o mai bună înţelegere a transformărilor prin care trece corpul tău). Află de ce este atât de important să renunţi la fumat. Află de ce este important sportul pentru tine, în special la menopauză. Află de ce este în mod particular importantă alimentaţia raţională, sănătoasă pentru o tranziţie spre menopauză cât mai lejeră.

Vizionare plăcută:

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Comentează articolul: