Diversificarea alimentaţiei

Sunt întrebat deseori cum se face corect diversificarea alimentaţiei. Trebuie să recunosc, şi pe când eram în facultate era considerat subiectul cel mai spinos: ce, cât, când şi cum introduci în alimentaţie? Trebuie o trecere gradată de la alăptat la hrana „pentru adulţi”, sau se face totul peste noapte?

În ediţia curentă, alături de dr. Raluca Ghionaru (medic primar de medicina familiei), am încercat să explicăm cât mai simplu cum faci corect diversificarea alimentaţiei, în continuarea emisiunii dedicate îngrijirii sugarului:

  • care alimente se introduc primele?
  • cum şi cât introducem din primul aliment?
  • când trecem de la supe la piureuri?
  • care este ordinea corectă de introducere a alimentelor?
  • cu ce începem: legume, fructe, lactate, carne, ouă, cereale?

Urmăreşte emisiunea, şi vei afla inclusiv câteva sfaturi, ponturi şi reţete pentru o trecere lină de la lapte (fie el matern sau formulă de lapte praf pentru sugari) la alimentaţia de tip adult!

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Comentează articolul: