Ce se schimba legat de vaccinare în 2018?

După nejustificate crize legate de imposibilitatea de vaccinare la finalul lui 2016 și începutul lui 2017, avem un plan de vaccinare care, ca element de noutate, include („în funcție de fonduri”) și vaccinul pneumococic.

Care este lista de vaccinuri, afli dintr-un infografic excelent alcătuit de cei de la Coalitia România Sănătoasă:

Înainte de final, însă, un avertisment: legea vaccinării a depășit deja primul hop, și a fost aprobată în Senat. E doar o chestiune de timp până când va trece și de Camera Deputaților. Urmărește atent subiectul, deoarece vor fi prevăzute inclusiv sancțiuni pentru părinte:

«(…) nerespectarea prezentei legi care are ca urmare vătămarea corporală sau răspândirea cu bună ştiinţă a bolii atrage de la sine răspunderea penală a părintelui. Cu alte cuvinte, tu ai dreptul să refuzi să-ţi vaccinezi copilul, dar dacă acesta păţeşte ceva sau dacă un altul păţeşte ceva, e răspundere penală. Iar legea, aşa cum e ea acum, stabileşte foarte clar acest lucru» (Gindrovel Dumitra, medic de familie). Citeste mai mult: adev.ro/oya5io
Informaţii actualizate (24-01-2018) găseşti şi aici.
Iar aici găseşti un fişir de lucru în format PDF util pentru a printa schema de vaccinare.

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Comentează articolul: