Despre mine

dsc_0645-mirare

Am fost întrebat destul de des care a fost motivul pentru care am devenit medic. Ei bine, nu aş putea să spun că a fost un motiv anume, ci mai degrabă un conglomerat de factori.

În primul rând, a existat o motivaţie personală: cei care mă cunosc suficient de îndeaproape cunosc că am avut un frate a cărui sănătate a fost firavă, şi mi-am dorit să fi putut să îl ajut.

A existat apoi o atracţie irezistibilă faţă de această profesie: când eram încă în ciclul primar am citit „Vraciul” (Tadeusz Dołęga-Mostowicz), o carte care mi s-a părut minunată prin umanitatea reprezentată în ea (în paranteză fie spus, şi acum recitesc cu drag acest roman).

Am fost mai apoi binecuvântat de soartă să îmi petrec copilăria destul de aproape de natură – fapt care mi-a stârnit încă de devreme curiozitatea lui „De ce?”… Curiozitate care, mai apoi, mi-a fost alimentată şi întreţinută atât de învăţătoare, cât şi, mai târziu, de profesorii care mi-au predat ştiinţele naturii.

Cert este că mi-am dorit să fiu medic încă de la o vârstă fragedă.Mai precis, din clasa a doua, dacă îmi aduc aminte bine. Am ştiut asta tot timpul, fără nicio altă rătăcire. Nu mi-am dorit niciodată să fiu nici preot, nici pompier, nici politician, nici profesor, nici astronaut.

Am dorit dintotdeauna să fiu medic şi îmi iubesc meseria.
Dacă ar trebui să renunţ la ea, ar însemna să renunţ la mine – pentru că un „eu” care nu ar fi medic nu aş fi „Eu”.

razvan

Vezi şi:

 ultima actualizare: 18/iun/14

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

Comentează articolul: