Servicii

Fincă trebuia să pun un titlu pompos,am zis să pun „Servicii”. De fapt, e vorba despre chestii pentru care poţi conta pe mine:

 106px_pill Medicină de familie:

După cum am zis şi la descriere, sunt medic de familie. Atenţie, nu secretară: nu sunt „d-ăla de scrie trimiteri”! Adică, îmi place să îmi consult pacienţii… să le pun un diagnostic, să le recomand un tratament, să le urmăresc evoluţia, să îi vindec, să îmi bag nasul în viaţa lor explicându-le cum e mai bine (a se citi, sănătos) să şi-o trăiască. Asta include:

 • examene de bilanţ
 • consultaţii preventive
 • vaccinări
 • recomandare şi interpretare analize
 • reţete simple şi /sau compensate
 • bilete de trimitere, atunci când posibilităţile mele sunt depăşite şi/sau consider că e nevoie de un medic de o anumită (altă) specialitate
 • concedii medicale
 • consultaţii contra cost (pentru pacienţii care nu sunt înscrişi pe lista mea)
 • nu uita de consiliere online (detalii) şi ecografie!

Razvan_cabinetÎmi desfăşor activitatea într-o clinică privată în care există şi alţi colegi medici (medicină internă, ginecologie, medicina muncii şamd) şi un laborator propriu, cu tehnologie competitivă, profesionişti de încredere şi preţuri medii sau chiar sub media pieţei.

Am astfel posibilitatea de a oferi un serviciu complet şi complex: vii la mine, te consult, îţi recomand nişte analize, bazate pe rezultatele consultului meu (eventual mă consfătuiesc şi cu un confrate de altă specialitate); mergi apoi şi ţi se recoltează sânge, faci eventual şi alte investigaţii pe care le consider(ăm) necesare (ştiu eu, poate o ecografie, un ECG şamd). Şi, când ne revedem, îţi explic, pe baza consultului (consulturilor) şi testelor efectuate, care este problema: ce boală ai, de ce a apărut, cum să o tratezi, şi când ne revedem pentru re-evaluare.

Atenţie, tratamentul nu înseamnă doar medicamente: medicamentele rezolvă, de obicei, doar efectele bolii. E mult mai important să înţelegi cauzele şi să modifici acel comportament care a dus la îmbolnăvire: dieta, stilul de viaţă, unele obiceiuri nesănătoase.

Şi, ca să nu uit: toate serviciile sunt oferite pe bază de programare. Pentru că şi timpul meu, şi timpul tău, contează! Programează-te acum!

De aceea pretind de la tine să suni pentru o programare, să fii punctual(ă) şi/sau să anunţi orice eventuală întârziere/anulare a programării cât mai din timp.

Nu uita că, dacă nu poţi din diferite motive să apari la consultaţie, există poate altcineva care, suferind(ă) fiind, aşteaptă mai mult decât ar fi nevoie dacă m-ai anunţa şi i-ai da şansa să profite de timpul la care, de voie sau de nevoie, renunţi tu!


⇑ înapoi la lista de servicii ⇑

 

 

106px_pillConsultanţă online

Pentru consultanță online, mă găsești ca medic partener pe Doclandia. Fă-ţi cont, e foarte simplu:
Doclandia.ro (1) Accesează doclandia.ro;
(2) Fă-ţi un cont şi introdu voucherul „dr.razvantrascu
(citeşte înainte termenii şi condiţiile Doclandia; folosind acest voucher ai 30 de zile de abonament gratuit şi îmi vei fi direct repartizat/ă mie!) | detalii »


⇑ înapoi la lista de servicii ⇑

 

 

106px_pillEcografie

Ecografia este un test diagnostic neinvaziv, nedureros, care durează ceva timp.

ecografieNu iradiază – deci nu contează cât de mult durează: foloseşte ultrasunete pentru a forma imagini ale organelor interne şi, pe baza diferenţelor dintre ţesuturi, permite aprecierea formei şi (parţial) a funcţionării organelor interne. Nu doare, nu frige, nu înţeapă, nu face nimic rău. Chiar nimic! Şi nu există niciun risc pentru tine!

Nu trebuie nicio pregătire specială pentru ecografie: trebuie doar să vii nemâncat(ă), să bei multă apă… Şi să ai răbdare: examinarea ecografică durează, de obicei, 15-30 de minute, în funcţie de problemele pe care le ai (sau nu), de experienţa medicului care face ecografia, de complexitatea organului (organelor) examinat(e) şamd.

Îţi pot ecografia abdomenul superior (ficat, vezică biliară, pancreas, rinichi, vezică urinară, vasele mari, splina). Îţi pot vizualiza abdomenul inferior (vezica urinară, prostată) – şi exclud de aici aparatul reproducător feminin, pentru că părerea mea este că ecografia obstetricală („de sarcină”) şi ginecologică (bolile abdomenului inferior/pelvisului la femeie) trebuie efectuată de medicul ginecolog: e cel mai în măsură să coreleze simptomele tale, examenul local şi imaginile ecografice.

Îţi pot ecografia tiroida; sau sânii; sau testiculele; sau orice formaţiuni, apărute normal sau anormal, şi care sunt din aşa-numitele „părţi moi”.

NU pot ecografia (nici eu, nici nimeni altcineva) plămânii, sau stomacul, sau intestinele, sau oasele: se pot vizualiza doar organele care conţin apă (deoarece prin apă se propagă bine ultrasunetele), nu cele care conţin aer/gaze, nu cele care sunt dure (oasele).

NU îţi voi ecografia nici inima: cardiologul este cel mai indicat pentru aceasta, deoarece el poate corela simptomele, consultul, testele (ECG,test de efort) şi ecografia.

Programează-te acum!


⇑ înapoi la lista de servicii ⇑

 

 

106px_pillConsiliere

Principala atribuţie a unui medic de familie este să te sfătuiască, înainte de toate în orice eventuale probleme medicale ai: cum să iei „taurul de coarne” şi să gestionezi orice criză, situaţie sau nelămurire de factură medicală. Ce specialitate poate gestiona cel mai bine problemele tale. Ce analize ai nevoie. Dar poate ai şi alte probleme la care ai nevoie de un sfat, care nu privesc strict sfera medicală – şi asta înseamnă tot consiliere:

razvan consiliereConsiliere dietetică: pentru că sănătatea, energia, greutatea, frumuseţea, inteligenţa, imunitatea ta – şi de fapt, tot ceea ce eşti şi felul în care funcționezi – depinde de „combustibilul” pe care îl bagi în tine. Depinde de ceea ce mănânci. Consilierea pe probleme de dietetică te poate ajuta:

 • să îţi reglezi greutatea: indiferent dacă vrei să câştigi în greutate sau să scazi în greutate, alimentaţia are un rol important în asta!
 • să abordezi (gestionezi) corect o boală: degeaba îţi iei corect pastilele de tensiune, dacă nu respecţi un regim alimentar corect; similar, degeaba iei „bulinele” pentru diabet, dacă nu respecţi dieta. Aproape orice boală este influenţată de calitatea alimentelor, şi este (şi) treaba mea să te ajut!
 • să ai performanţe sportive optime: calitatea „combustibilului” folosit pentru arderi influenţează performanţele motorului. Un corp atletic, tonifiat, musculos se făureşte nu doar la sala de fitness, nu doar practicând sport, ci şi în bucătărie!
 • să ai performanţe intelectuale maxime: alimentaţia influenţează performanţele cognitive;
 • să ai imunitate bună: imunitatea, ca orice alt aspect al funcţionării organismului (în situaţii normale sau în caz de boală) este influenţată de alimentaţie!
 • pe scurt, îţi pot elabora un plan de nutriţie personalizat, al tău şi numai al tău, care să ţină cont de toate acele aspecte, probleme şi ţeluri propuse care te fac special(ă)!

Programează-te acum!

Eşti ceea ce mănânci!

 

Consiliere legată de stilul de viaţă: pentru că, în zilele noastre, am uitat cum să trăim sănătos, armonios. Consilierea stilului de viaţă include:

 • Răzvan la salărecomandări legate de sportul care ţi se potriveşte, în funcţie de vârsta, preferinţele şi constituţia ta, de timpul de care dispui, de bolile de care eventual suferi; pot să colaborez eficient cu trainerul tău, dacă ai unul, pentru a stabili împreună ce ai voie şi ce nu, când e prea devreme şi când e exact timpul pentru anumite exerciţii;
 • recomandări legate de programul şi condiţiile de muncă, pentru că uneori tindem să acordăm o importanţă prea mare serviciului şi o importanţă prea mică sănătăţii, familiei, sportului, alimentaţiei.
 • recomandări legate de unde / când / cum să faci piaţa, cum să găteşti, ce să ai în frigider şi cămară şi ce să eviţi;
 • când, cum şi cât timp să îţi rezervi pentru a face mişcare şi a sta în soare / aer liber!

Programează-te acum!

Corpul tău este templul tău: îngrijeşte-l zilnic!

 

 

Consiliere legată de viaţa sexuală:

prezervativUltimele decade au dus la o abordare extrem de relaxată a vieţii sexuale.

Viaţa sexuală începe din ce în ce mai timpuriu şi, din păcate, pe nepregătite. Ai nevoie întotdeauna de un medic care să te înveţe despre:

 • contracepţie şi planificare familială: pentru că, aşa cum o sarcină prea timpurie poate distruge viaţa unei mămici încă nepregătite pentru a fi mamă, şi un avort este o traumă dificilă pentru tânăra care trece prin avort, pentru familia ei, pentru partenerul ei. Pentru că vrei să aduci pe lume un copil dorit, într-un mediu propice, optim, în care să fie iubit şi îngrijit în aşa fel, încât să îşi poată atinge potenţialul maxim de dezvoltare!
 • bolile cu transmitere sexuală: pentru că, de exemplu, folosirea prezervativului are ca scop nu doar prevenirea contracepţiei, ci şi prevenirea bolilor. Sexul este tot mai accesibil, societatea este tot mai permisivă: sexul este perceput uneori ca o modalitate de recreere şi practicat „sportiv”, de dragul recordurilor; există „relaţii deschise”, există copii monoparentali; există relaţii cu parteneri de acelaşi sex; există cluburi de swinging. Rolul meu nu este să te judec, ci să te învăţ cum să faci ca să îţi păstrezi sănătatea şi să fii în permanenţă în siguranţă – oricare ar fi alegerile tale în cadru privat;

Programează-te acum!

Sexul este o flacără care poate arde dacă nu este controlată; folosită potrivit, va aprinde torţa eternităţii!


 ⇑ înapoi la lista de servicii ⇑

 

 

 

106px_pillSeminarii/workshopuri:

razvan conferintaPoate reprezinţi o sală de fitness. Sau un spa. Sau un centru care combină acestea. Sau un salon de înfrumuseţare. Sau o companie.

Poate vrei să arăţi colegilor, clienţilor, angajaţilor, partenerilor de afaceri că eşti interesat de wellness, de sănătate, de viaţă.

Poate predai în gimnaziu şi/sau liceu.

Poate vrei să asiguri un serviciu integrat, care depăşeşte sfera obişnuită de servicii, şi ai nevoie de oricare dintre abilităţile mele.

Te pot, în cazul ăsta, ajuta cu seminarii pe teme legate de:

 • stil de viaţă sănătos, cu aspecte legate de alimentaţie, mişcare/sport (importanţa activităţii fizice, echilibrul aport caloric/arderi, dezvoltarea armonioasă a corpului, pericolele utilizării de steroizi/suplimente de către adolescenţi etc)
 • alimentaţie adecvată sezonului / credinţelor religioase / anumitor boli;
 • alimente naturale vs. alimente procesate: principii care stau la baza unei alimentaţii echilibrate,
 • obezitatea, dezechilibru al organismului/boală tratabilă;
 • alimentaţia optimă pentru creşterea în greutate / creşterea masei musculare / scăderea în greutate şi menţinerea greutăţii;
 • alimentaţia ţintită pentru optimizarea performanţelor sportive, intelectuale, sexuale;
 • viaţă sexuală sănătoasă: contracepţie, boli cu transmitere sexuală, planificare familială;
 • trecerea de la copilărie la vârsta adultă: pubertate, adolescenţă, schimbări în organism, relaţii afective, începerea vieţii sexuale, infecţii cu transmitere sexuală şi prevenirea lor, identitatea de sex / orientare sexuală, mituri şi/sau complexe specifice vârstei, stima de sine / presiunea exercitată de terţi (colegi, mediul social, social media) [prezentări adecvate elevilor de gimnaziu şi/sau liceu, particularizate în funcţie de vârstă];
 • consumul de substanţe (consumul excesiv de alcool / consum de droguri / fumatul şi tutunul);
 • comportamente abuzive (abuz verbal, discriminare pe motive de boli, etc)
 • prezentări în situaţii particulare: de exemplu organizarea în şcoli de cursuri speciale pentru explicarea anumitor suferinţe pentru a preveni ostracizarea şi/sau discriminarea unuia sau mai multor elevi (cazuri de albinism, alte malformaţii congenitale, cazuri declarate/cunoscute de HIV, cancer şamd).

 

În ce condiţii?

Păi, mă poţi oricând contacta: explică-mi cât mai clar de ce ai nevoie, şi vedem exact cum te pot ajuta.

În funcţie de nevoile tale, vom stabili un onorariu. Îţi promit, însă, că va fi rezonabil.

Dacă eşti profesor/diriginte de gimnaziu/liceu şi ai nevoie de un medic pentru ora de dirigenţie, vin cu mare drag: am fost binecuvântat de dascălii mei cu amintiri frumoase şi de dragul lor (şi în cinstea lor) voi povesti cu drag elevilor tăi despre meseria mea, sau despre ce consideri că au nevoie să audă; nu îţi fă griji pentru onorariu: cred că viitorul nu are preţ, şi dacă timpul îmi permite – voi trece aceste experienţe în portofoliul de voluntariat. 🙂

slideDacă vrei să organizezi un workshop…află că mai constructiv este să lucrezi în grupuri mici: 20-40-60 de persoane e optim. Nu, nu am trac: am ţinut discursuri în faţa câtorva mii de oameni, în conferinţe naţionale şi internaţionale – dar acolo vorbeşti „ca televizorul” (în paranteză fie spus, am fost inclusiv gazdă de emisiune medicală); ori, un seminar presupune interacţiune, dialog: cu cât grupul este mai mare, cu atât va fi mai dificil de interacţionat cu fiecare în parte.

Oricine poate asculta sau citi prelegeri şi articole medicale şi pe cont propriu: este mai important dialogul, personalizarea – acestea sunt scopul unui workshop. Formarea unor abilităţi personale, a unor deprinderi, înţelegerea şi discutarea unor aspecte neclare… Acesta este motivul pentru care, de obicei, pentru fiecare oră de prezentare aloc măcar jumătate de oră de sesiune interactivă: întrebări, răspunsuri la întrebări, discuţii pe marginea subiectelor enunţate.

Iar eu îţi promit că, în funcţie de scopurile stabilite împreună şi durata evenimentului, tariful va fi rezonabil.

Dacă ai nevoie, mă pot deplasa şi în alte localităţi: în funcţie de distanţă şi de ce stabilim, însă, trebuie să îmi asiguri în acest caz transportul (decont motorină / bilet de avion) şi cazarea.


⇑ înapoi la lista de servicii ⇑

  ultima actualizare: 21/ian/18

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube

12 comentarii despre “Servicii

Comentează articolul: