Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului

razvan ingrijorat Niciuna dintre recomandările de pe acest blog nu se substituie unui consult medical: cere întotdeauna sfatul medicului înainte de a încerca orice remediu/reţetă!

Deşi sunt medic, încerc aici (pe blog) să recurg la generalizări şi principii universal valabile: situaţia ta poate fi particulară; fără un consult prealabil minuţios nu îţi pot spune cu mâna pe inimă dacă oricare dintre sfaturile, reţetele, dietele, recomandările, exerciţiile şamd detaliate aici pe blog se poate aplica şi în cazul tău particular!

Am pornit acest site din dorința de a furniza persoanelor fără pregătire medicală, dar și tuturor celor interesați de sănătate, informații cât mai corecte, fără părtinire, fără interese financiare ascunse. Chiar dacă încerc să grupez aici sfaturile aplicabile cât mai multor persoane, sau lucruri pe care le-am repetat de nenumărate ori pacienților mei, reiterez importanța unui consult medical și importanța particularizării sfatului pentru fiecare în parte.

În medicină există un dicton: nu există boli, există doar bolnavi. Altfel spus, chiar dacă aparent situaţia ta este aceeaşi cu situaţia vecinei, ce se aplică vecinei nu îţi este în mod neapărat necesar aplicabil (sau benefic) şi ţie: contactează-mă, dacă ai regăsit între serviciile pe care le pot oferi ceva util ţie, sau sfătuieşte-te cu medicul tău înainte de a folosi / aplica în vreun fel informaţiile furnizate aici!

Informaţiile, imaginile, materialele publicate aparţin ca proprietate intelectuală autorilor indicaţi; reproducerea , stocarea sau copierea lor fără acordul autorului este strict interzisă!

Materialele, informaţiile şi imaginile publicate sunt de actualitate la data publicării lor; este posibilă actualizarea lor ulterioară – caz în care actualizarea va fi precizată explicit în interiorul articolului (data şi informaţia actualizată).

Nu îmi asum nicio răspundere pentru informaţii furnizate pe alte pagini de internet şi/sau bloguri, chiar dacă există legături către acestea pornind de la site-ul (blogul) meu: nu pot garanta acurateţea unei informaţii a cărei disponibilitate nu o controlez eu.

 

Autori invitați:

Marea majoritate a articolelor publicate pe site îmi aparțin și sunt semnate Răzvan. Materialele preluate ca traduceri (liberale sau nu) sunt menționate ca atare la finalul articolului, înainte de semnătura de autor.

Pentru autorii invitați sunt create profiluri de autor; autorii invitați își asumă integral răspunderea pentru originalitatea și conținutul articolelor publicate pe site. Semnăturile de autor vor conține numele autorului, calificarea acestuia și eventuale date / coordonate de contact.

 

Politica de moderare & comentarii:

Toate comentariile sunt moderate: este blogul meu, casa mea şi primesc pe cine doresc aici. Frecvenţa de moderare depinde de timpul disponibil.

Urmare a unor comentarii injurioase, precum şi a unor mojicii am decis că nu voi tolera sub nicio formă limbajul colocvial, injurios sau lipsit de respect – nu doar la adresa mea, ci la adresa oricui vizitează acest blog.

De asemenea, nu voi permite nici comentarii care nu sunt însoţite de un minimum de date care să permită identificarea/contactarea autorului: poţi comenta folosindu-te de conturile tale de WordPress, Twitter, Facebook sau Google+; iar dacă nu dispui de nici unul dintre aceste conturi, poți comenta completând un nume, o adresa de email (reală!*) și un site personal. Nu pot să cred că nu ai cont de WordPress, Facebook, Twitter, Google sau email: nu ai ce căuta pe internet, dacă nu. 🙂

*Adresa de email reală, pentru că la primul comentariu sistemul îţi va solicita să validezi adresa de email.

Iar datele tale nu le doresc pentru a le folosi – ci pentru că aşa cum eu îmi asum responsabilitatea public (cu nume, mutră şi date de contact) pentru ceea ce scriu/susţin pe blog, pretind acelaşi lucru de la tine.

NU este vorba de cenzură: este binevenit orice comentariu argumentat şi care recurge la un limbaj civilizat.

NU sunt permise mesajele publicitare: dacă dorești promovarea produselor tale (site, magazin online, etc) contactează-mă: vom găsi o soluție, dacă este cazul.

Mesajele care nu au nicio legătură cu conţinutul articolului pentru care sunt postate vor fi şterse/ignorate.

Îmi rezerv dreptul de a îndepărta orice link către orice blog / site personal şi mesaj publicitar. În situaţii extreme, îmi rezerv dreptul de a interzice accesul la site şi/sau comentarii oricărui utilizator care nu respectă aceşti termeni de utilizare.

Autor principal/proprietar/moderator (site/comentarii): Răzvan (a.k.a. Dr. Răzvan Ioan Traşcu medic).

 

Confidențialitate:

Toate informațiile medicale furnizate în cadru particular (număr de telefon, adresă de email, informații personale și/sau medicale) vor fi tratate ca informații confidențiale și nu vor fi distribuite către terți. În cazul solicitării de sfaturi medicale, este posibil ca o parte din acestea să fie transpuse în conținut publicat pe site, dar fără a face nicio referire care să permită identificarea persoanei care a transmis mesajul (adică, se poate enunța problema medicală, fără a menționa identitatea persoanei care a solicitat sfatul).

Toate comentariile (pe blog, pagină de Facebook și/sau alte rețele de socializare) sunt supuse politicii de moderare. Comentariile sunt publice, și responsabilitatea pentru informațiile furnizate în comentarii îți aparține (dacă alegi să îți furnizezi adresa de email sau telefon în comentariu public, este fix pe răspunderea ta!). Atenţie, nu îţi vei putea modifica comentariul decât dacă eşti utilizator înregistrat trascu.ro! Comentariile pot fi şterse doar de către un moderator sau administrator.

Dacă ai furnizat date prin formularul de contact (nume, email, telefon, altele), atunci acele date vor fi folosite strict pentru a te contacta. Nu sunt stocate în nicio bază de date.

Dacă ai furnizat adresa de email pentru înscriere la newsletter, vei primi doar newsletter (probabil doar o dată pe lună, posibil ceva mai des). Dacă ai furnizat adresa de email pentru a fi notificat(ă) de articolele noi, atunci adresa ta va fi folosită doar în acest scop.

Dacă ai creat un cont pe site, adresa de email va fi folosită doar pentru a te contacta în cadrul facilităților site-ului.

Și, dacă te întrebai, sunt înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 16868.

 

Finanţare:

Tot ceea ce priveşte acest site (găzduire, pagină, template, domeniu, pluginuri, fotografii originale şamd) sunt finanţate exclusiv de autor (subsemnatul, Răzvan) din fonduri proprii.

Pentru recuperarea costurilor generate de crearea şi întreţinerea site-ului este posibil să recurg la reclame şi reţele de afiliere. În acest caz, nu îmi asum nicio responsabilitate pentru calitatea produselor şi/sau serviciilor la care se face trimitere prin legături externe site-ului meu (acestea fiind oferite strict cu titlu de exemplificare); materialele publicitare vor fi delimitate ca atare.

Există posibilitatea ca unele produse să fie identificate pe site prin denumiri şi/sau denumiri comerciale; dacă nu este explicit precizat altfel, orice produs identificat prin denumirea comercială şi/sau vreo marcă înregistrată are ca scop exemplificarea cu un produs cunoscut cititorului, şi nu doreşte să afirme superioritatea şi/sau inferioritatea acestuia în raport cu alt(e) produs(e) similar(e).

Nu exclud pe viitor posibilitatea de a publica materiale de tip advertorial – acestea, când şi dacă vor fi publicate, vor fi strict delimitate şi indicate ca atare la momentul publicării, nu vor ascunde natura lor publicitară şi nici sponsorul care a solicitat materialul respectiv.

Conţinutul editorial (opiniile şi exprimările formulate de mine) nu a fost, nu este şi nu va fi influenţat în mod ascuns de vreo eventuală finanţare.

 

Prevederi finale:

Îmi rezerv dreptul de a posta o parte din întrebările la care răspund în cadru privat pe site, alături de răspunsurile mele la acestea. Nu te teme, voi păstra anonimatul.

Prin folosirea site-ului meu te angajezi că (1) postezi strict chestii care sunt adevărate şi corecte, după ştiinţa ta, la momentul postării, (2) că informaţiile postate reflectă credinţa / experienţa ta personală, şi (3) că, dacă chestiunile postate nu reflectă experienţa ta personală, vei furniza una sau mai multe surse (referinţe, link-uri etc) de fiecare dată când este relevant şi posibil.

Părerile, comentariile, opiniile și punctele mele de vedere formulate prin articole și/sau comentarii pe acest blog sunt formulate de mine, Răzvan, în nume strict personal și nu reprezintă poziția oficială a niciunei entități, instituții și/sau unități cu care am colaborat în trecut și/sau cu care colaborez în prezent.

Cum am mai scris deja, nu este permisă postarea de reclame (in format grafic sau textual) nici în comentarii, nici în „guest posts”.

Când voi apuca să mă sfătuiesc şi cu un avocat şi/sau voi găsi chestii interesante şi/sau utile de scris aici, voi completa.

Oricum ar fi, dacă accepţi să citeşti site-ul meu, se presupune că eşti de acord de bunăvoie şi fără nicio restricţie cu termenii şi condiţiile de utilizare.

Dacă nu, îţi mulţumesc de vizită, dar te rog să părăseşti ograda mea! 🙂

 Ultima actualizare: 5/mai/15

Cu mulţumiri de înţelegere,

Răzvan

Medic de familie. Ecografist. Realizator TV. Speaker. Blogger.
Am si eu niște păreri personale si vreau să le împart cu tine, dar am niste conditii: citeste-le, te rog! Dupa care, hai sa discutam: civilizat, te rog!
Verifica lista de servicii si, daca te pot ajuta, contacteaza-ma!

Curriculum vitae - Servicii - Contact

Toate articolele - pagina mea

Retele sociale:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube